Kolumne

Orbán, go home! ali Kako iz madžarske muhe narediti slovenskega slona

6.4.2019 / 06:10 Komentiraj
SLO reakcije na HU protest ne povedo o Orbánovih oblasteh nič več kot Mladinina naslovka. Povedo pa tem več o nas samih.

Protest madžarske veleposlanice, v katerem “zaradi politično neodgovorne naslovnice […] Mladine […] zaproša [MZZ] za pomoč […] pri preprečevanju podobnih incidentov v prihodnosti”, je smešen politični in medijski pripetljaj.

Smešen zato, ker je na madžarski strani sprovociral reakcijo, ki sicer groteskno karikaturo na naslovnici legitimira kot realistično upodobitev madžarskega predsednika vlade.

Na slovenski strani pa je pripetljaj smešen zato, ker disproporcionalnost našega ogorčenja in zaskrbljenosti dokazuje, da nam vsak zunanji sovražnik prav pride za boljše počutje in samozavest.

Madžarski incident pa je prav prišel tudi Mladini za aktualizacijo njenih starih, že zdavnaj pozabljenih in/ali razvodenelih disidentskih, uporniških, provokativnih, ireverentnih lovorik, na katerih počiva.

Mnogo hrupa za nič

No, sodeč po tako imenovani verbalni noti nj. eksc. ge. Edit Szilágyiné Bátorfi si Orbánova desničarska,

Pogled na Nanos z avtoceste pri Razdrtem iz Flixbusovega madžarskega avtobusa na liniji Trst–Budimpešta. Šofer in kondukter seveda ne znata slovensko. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE