Kolumne

Paternalizem, banditizem, terorizem ZDA

8.1.2020 / 06:10 Komentiraj
ZDA so si v mednarodni skupnosti uzurpirale položaj, da si lahko po lastni presoji privoščijo kršitev mednarodnih pravil.

Ameriški atentat na generala Kasima Sulejmanija je dogodek, ki je že in bo še sprožal številne komentarje. Tudi če ostane samo pri tem, kar se je zgodilo doslej. To sicer ni zelo verjetno. Iran že napoveduje povračilne ukrepe.

Kar je bilo pričakovati. Trumpova trditev, da so Sulejmanija ubili ne zato, da bodo začeli vojno, ampak zato, da jo bodo končali, je smešna. Čeprav verjamem, da se Trumpu zdi resnična. Kot tudi mnogi Američani. Trump je namreč tako kot milijoni Američanov prepričan, da je svet v lasti ZDA. Ki lahko počnejo, kar jih je volja. Tisti, ki smo kdaj živeli v ZDA, to držo poznamo iz prve roke. Vemo, da številni Američani, ko gre za svet in položaj Amerike, menijo, da si imajo pravico in dolžnost podrejati druge države. Od njih zahtevati, da počnejo to, kar ustreza njim. In jih kaznovati, če tega ne naredijo. Američani so prepričani, da imajo pravico do vmešavanja v notranje zadeve katerekoli države na svetu. In če ta država ne

General Atomicsov MQ-9 Žanjec (znan tudi kot Plenilec B),
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE