Kolumne

Slovenski in/ali avstrijski interes: Neslovenska Slovenka za ministrico

14.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Je ksenofobija prišla že tako daleč, da folk ne prenaša na političnem terenu niti rojaka, rojenega na drugi strani meje?

Nimam nič proti, da/če Angelika Mlinar postane ministrica za kohezijo. Kaj bi lahko bilo narobe, če se koroška, avstrijska, ergo neslovenska Slovenka hoče angažirati v slovenski politiki? Zakaj se zdaj ljudje zmrdujejo? 

Je ta famozna slovenska ksenofobija prišla že tako daleč, da ne prenašajo na domačem političnem terenu niti rojaka, rojenega na drugi strani meje? Saj smo že imeli enkrat argentinskega Slovenca za premiera, ne? Ali zdaj ne velja več, da je pri človeku iz tujine večja možnost, da se bo dobro obnesel? Če ni že a priori Wunderkind s čarobno palčko, neobremenjen, outsider — kot Bog mu daj mir Bajuk?

Morda pa sploh ne gre za to. Morda pa gresta Marjan Šarec in Alenka Bratušek folku tako zelo na živce, da to nezadovoljstvo projicirajo v nič hudega slutečo, kaj šele kaj krivo Mlinarjevo?

Slabih izkušenj s slovenskimi Slovenci in Slovenkami v vladi imamo že več kot dovolj. Poskusimo enkrat za spremembo s koroško,

»Angelika Mlinar stopa v majhne čeveljce, ki sta jih prej nosila tisti Bandelli in nek Perič. Uspeh ji je skorajda zagotovljen.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE